Värmepumpar

Vi installerar värmepumpar, både för bergvärme, jordvärme och sjövärme. Värmepumparna kommer från Thermia. Vi utför allt från totalentreprenad till fullständig service av Thermia värmepumpar.

Det lagras solenergi i både vatten, berg och mark, och detta utnyttjar man när man använder värmepump. Sjövärme innebär att man lägger ut slingor på sjöbottnen som ligger kvar med tyngder. Jordvärme är att man lägger ut slingor ungefär en meter under jordytan, och bergvärme innebär att man borrar ett ca 200 meter djupt hål i berget, för en normalvilla. För att värma upp större byggnader kan det krävas flera borrhål.

Inomhus behövs lite utrustning för att man ska kunna få värme och varmvatten. Dels behövs en värmepump, men till denna har man lite andra behållare inkopplade. Det behövs dels en behållare för brinevätska samt även ett expansionskärl.

        
En värmepump samt behållaren på sidan innehållande brinevätskan.

Här syns det röda expansionskärlet.

För vidare läsning om värmepumpar, klicka här.

Är du intresserad av att även omkonvertera ditt hus och vill läsa mer om detta samt se bilder från några olika villor vi har omkonverterat, kan du klicka här.

Top